Hartig courgette-wortel brood
Wat heb je nodig?
- 100 g cherrytomaatjes
- ½ winterpeen
- ½ courgette
- 150 g amandelmeel (of combineer met boekweitmeel)
- 50 g havervlokken
- 1 eetl. Bakpoeder
- 2 eieren
- 2 eetl. Pesto
- Handje ongebrande pecannoten of walnoten
- 100 g zachte geitenkaas
- 2 eetl. Oregano (gedroogd)
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Vet de bakvorm (cakevorm of lage vorm) in met wat olijfolie of roomboter.
Snijd de cherrytomaatjes en de knoflooktenen door de helft.
Bak dit samen in een pan zo’n 5 tot 10 minuten en zet het tomaatmengsel even weg.
Rasp de courgette en winterwortel fijn en doe hier de eieren, amandelmeel, bakpoeder en pesto bij.
Meng dit en doe vervolgens de noten er ook bij.
Doe het beslag in de bakvorm en doe de stukjes geitenkaas en het tomaatmengsel over het beslag.
Bak het hartige brood in de voorverwarmde oven in circa 40-45 minuten gaar.
Om te checken of het klaar is, prik je met een satéprikker in het brood. Als deze er droog uit komt is het brood gaar.