Apple-pear crumble met (kokos)yoghurt
Wat heb je nodig?
- 100 gram havermeel of amandelmeel of boekweitmeel
- 100 gram havervlokken of quinoavlokken of boekweitvlokken
- 50 gram ongebrande, ongezouten noten
- 4 eetlepels roomboter of kokosolie
- 3 grote appels, geschild en in blokjes gesneden
- 2 peren, geschild en in blokjes gesneden
- 2 eetl. Appelmoes (zonder suiker)
- Kaneel, naar smaak
Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 150 graden.
Maak de nootjes fijner door ze bijvoorbeeld in een vijzel te stampen.
Doe de nootjes en de kaneel door de blokjes fruit en meng de appelmoes erdoor.
Smelt de roomboter of de kokosolie in een pannetje.
Kneed het havermeel, de havervlokken en de roomboter/kokosolie tot een kruimelig deel en laat even staan.
Doe het fruit- en nootjesmengsel in een ingevette ovenschaal.
Kruimel daar het deeg losjes overheen.
Bak het geheel in ongeveer 25-30 minuten licht goudbruin in de oven.
Serveer met een klodder Griekse yoghurt of kokosyoghurt (optioneel).